VOLUNTARIAT

Să fii voluntar, înseamnă să oferi ajutorul, timpul și abilitățile tale în scopuri caritabile, fără așteptări financiare.

În România, Legea nr.339 din 17 iulie 2006 dă următoarea definiție: "Voluntariatul este activitatea de interes public desfașurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contra prestație materială; activitatea de interes public este activitatea desfașurată în domenii cum sunt: asistență și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele asemenea."

Voluntarii Fundației Solidaritate și Speranță, sunt implicați în toate proiectele și activitățile pe care le realizăm și împreună cu ei îi ajutăm pe beneficiari să își croiască o lume mai frumoasă și fără ostilitățile vieții. Pe lângă muncă voluntariatul leagă amintiri plăcute și prietenii care pot ține o viață.

Activităţile efectuate de voluntarii în cadrul Fundației sunt:

- asistarea copiilor la efectuarea temelor, ajutarea lor prin diferinte activități pentru dezvoltarea personal;
- supravegherea la locul de joacă, participarea la diverse activități artistice;
- ajută la distribuirea meselor zilnice către beneficiarii cantinei sociale, care nu se pot deplasa;
- promovarea activităţilor de atragere de fonduri: expoziţii, concerte caritabile, campanii, festivaluri;
- implicare in activitatile propuse de organizatori: marsul voluntarilor, expozitii, campanii de solidaritate, etc.;
- împartire fluturasi, informare comunitate ieseana, etc.;
- ajutor în mediatizarea evenimentelor şi activităţilor.

Treci la ACȚIUNE! Fii VOLUNTAR și alătură-te echipei noastre.