Ajuta FSS

Sprijin psiho-socio-educațional pentru copiii cu părinți plecați la lucru în străinătate

Sprijin psiho-socio-educațional pentru copiii cu părinți plecați la lucru în străinătate

În perioada iunie-august 2023, în cadrul proiectului Sprijin pentru un viitor frumos!, a continuat activitatea de evaluare psihologică și consiliere psiho-socială, organizată de psihologii și consilierii sociali ai proiectului în sprijinul copiilor cu părinți plecați la lucru în străinătate. Copiii consiliați au proveniți de la mai multe școli din județul Iași (municipiul Iași, municipiul Pașcani, comuna Bivolari și comuna Lungani).

Micuții au primit cu deschidere și entuziasm ajutorul specialiștilor, care i-au ascultat și îndrumat cu empatie și professionalism, cu scopul de a face mai bine față dorului de părinți și de a înfrunta cu mai multă deschidere provocările pe care le presupune copilăria trăită departe de cele mai dragi ființe.

 

Această activitate presupune acordarea de:

 

  1. sprijin socio-moral prin activități de dezvoltare a abilităților emoționale și social inter-personale, a deprinderilor de viață independentă ale copiilor, consiliere socială, facilitarea comunicării cu părinții plecați la lucru în străinătate;
  2. formarea și dezvoltarea abilităților de comunicareși relaționare cu alți copii și adulți;
  3. învățarea unor abilități de adaptarepentru a face față mai bine la schimbările legate de vârstă;
  4. formarea și consolidarea unei imagini de sine realiste și a stimei de sine pozitive;
  5. înțelegerea propriilor emoțiiși învățarea unor strategii de autocontrol;
  6. dezvoltarea responsabilitățiipentru propriile acțiuni și decizii;
  7. formarea unei păreri pozitivefață de cei din jurul lor și formarea de deprinderi de învățare și de dezvoltare personală.

 

Ne-am jucat și am învățat, în același timp

 

În perioada iunie-august 2023, responsabilii activități recreative și de socializare au organizat în atmosferă relaxată, specifică perioadei de vacanță, o serie de activități ludice cu caracter educativ și formativ pentru copiii înscriși în grupul țintă.

Beneficiarii s-au delectat cu jocuri de grup, în aer liber, special concepute cu scopul de a le stimula creativitatea, spiritul artistic, mișcarea și capacitatea de a lucra în echipă.   

 

Bun-venit, noilor beneficiari înscriși în cadrul proiectului!

În această perioada, le-am urat bun-venit în cadrul proiectului și copiilor, cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani, de la Școala Gimnazială ”Elena Cuza” Iași, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Iași, Școala Gimnazială Ruși, comuna Belcești, Școala Profesională Coarnele Caprei, nou-recrutați în grupul țintă.

 

Proiectul Sprijin pentru un viitor frumos!, Cod proiect: 138918, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Componenta 1 – Program pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate,Axa prioritară – Educație și competențe.

 

Proiectul este implementat de Fundația Solidaritate și Speranță Iași în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” Iași.

Website-ul proiectului:

https://sprijinviitorfrumos.ro/2023/09/06/a1-2-activitati-psiho-sociale-in-vederea-dezvoltarii-abilitatilor-emotionale-si-sociale-inter-personale-ale-copiilor-cu-parinti-plecati-in-strainatate/

© FSS 2024. Toate drepturile rezervate. | ANPC