Școala Postliceală „Olga Sturdza” pentru Pedagogi de Recuperare Iași

În cadrul Școlii „Olga Sturdza” demersul educațional și-a urmat cursul firesc, respectând standardele unui învățământ de calitate. Directorul școlii a participat la Consfătuirea semestrială a directorilor unităților de învățământ preuniversitar din județul Iași în data de 19 martie 2015, unde s-au discutat probleme de importanță majoră pentru evoluția școlilor.

Luna martie reprezintă momentul renașterii naturii și este totodata încărcată de semnificația mărțișorului. În acest context, elevii Școlii Postliceale„Olga Sturdza” au organizat o expoziție de mărțișoare în sediul școlii.

Aceste simboluri au fost confecționate în timpul orelor de abilitare manuală, sub atenta supraveghere a profesorilor școlii, oferind „culoare” întregului proces instructiv-educativ.

Noțiunile însușite la cursuri au fost transpuse în activitatea elevilor de la locurile de practică, aceștia antrenând persoanele cu dizabilități, de a căror recuperare se ocupă, în acțiuni specifice primăverii. Au fost organizate serbări cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii în toate centrele de recuperare în care activează, elevii aplicând principiile însușite în timpul orelor de meloterapie și ludoterapie.

Spre sfârșitul lunii au început și pregătirile pentru Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului. În acest sens, în timpul celor două săptămâni de practică, elevii s-au implicat în activitățile de educație spirituală a beneficiarilor, aceștia fiind spovediți și împărtășiți. În ultima săptămână teoretică, elevii școlii noastre au demarat activitățile de pregătire a ornamentelor specifice Sărbătorii Pascale.