Ajuta FSS

Olimpiada de creație literar - duhovnicească

Olimpiada de creație literar - duhovnicească

 

 
Vineri, 17 Iunie, începând cu ora 11:00 la sediul Fundației Solidaritate și Speranță a Arhiepiscopiei Iașilor se va desfășura concursul de creație literar – duhovnicească, acesta vizând testarea cunoștințelor  copiilor referitoare la credința creștin-ortodoxă.
Concursul, organizat la Iași de către Fundația Solidaritate și Speranță a Arhiepiscopiei Iașilor, își propune să pună în valoare și să evidențieze potențialul intelectual, creativitatea și aptitudinile copiilor asistați social prin mai multe Centre de zi din țară aflate sub binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române. 
Participanții sunt copii proveniți din medii sociale defavorizate, care se confruntă prematur cu sărăcia, nedreptatea și lipsa perspectivelor și care primesc sprijin specializat în constuirea unui viitor mai sigur prin Centrele de zi pentru copii înființate în cadrul Bisericii Ortodoxe Române și acreditate conform normelor în vigoare.
Cea de a IV-a ediție a manifestării jurizează performațele a 30 de copii sârguincioși și talentați care primesc sprijin în prevenirea abandonului școlar și în pregătirea lor pentru viață prin:
 
1.       Centrul de zi pentru copii ” Sfânta Muceniță Sofia”din Bucureşti (Arhiepiscopia Bucureştiului)
2.      Centrul Educațional Creștin Ortodox Cetatea Sfântului Ștefan cel Mare din Bârlad, jud. Vaslui (Episcopia Hușilor)
3.      Centrul de zi aparținând Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman,  jud. Neamţ(Arhiepiscopia Romanului și Bacăului)
4.      Centrul de zi pentru copii Sfânta Marina al Fundației Solidaritate și Speranță din Iași; (Arhiepiscopia Iașilor)
5.      Centrul de zi aparținând Asociației Casiana din Tulcea (Episcopia Tulcii)
6.      Centrul de zi pentru Copii Sfântul Dionisie Exiguul din Hârja, com. Oituz, județul Bacău (Episcopia Romanului și Bacăului)
7.      Centrul de zi pentru copii Mia Casa Inculeţ din Comuna Bârnova, jud. Iaşi, aparţinând Fundației Solidaritate și Speranță; (Arhiepiscopia Iașilor)
8.      Centrul de zi Sfântul Stelian al Fundației Solidaritate și Speranță din Iași; (Arhiepiscopia Iașilor)
 
 
Creațiile copiilor vor cuprinde două subiecte pe teme date și vor fi jurizate și premiate la finalul concursului.
În acest mod, copiii se vor bucura de întâlnirea cu alți micuți aflați în situații similare, își vor putea exprima în scris gândurile și trăirile și vor primi premii pentru efortul lor.
Delegațiile Centrelor de zi vor fi cazate în Casa Socială din incinta bisericii Sfântul Lazăr,  str. Dimitrie Gusti nr. 1, cazarea fiind acordatăîn mod gratuit acestor copii și însoțitorilor.
Premiile vor fi  oferite de către Fundația Solidaritate și Speranță din Iași.
Vă adresăm rugămintea de a vă alătura evenimentului contribuind la mediatizarea Olimpiadei de creație literar duhovnicească aflată la cea de-a IV - a ediție.
 
Vă mulțumim!

© FSS 2024. Toate drepturile rezervate. | ANPC