Olimpiada Altfel

Fundația Solidaritate şi Speranța a organizat Marți, 27 noiembrie 2018 Olimpiada Altfel, în cadrul proiectului „Șanse egale pentru toți copiii și tinerii”, finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin legea 350/2005.
Evenimentul a fost organizat cu scopul de a reuni mai mulți copii și tineri cu o situație materială precară, care de obicei nu sunt solicitați să participe la competiții și concursuri.
La olimpiadă au participat 36 de copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, de la centre și școli din Municipiul Iași, după cu urmează:

Centrul de Servicii Sociale Bucium
Centrul Diecezan „Caritas”
Asociația „Salvați Copiii”
Fundația Solidaritate și Speranță
Școala Gimnazială „Ion Ghica”
Școala Gimnazială „Elena Cuza”
Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”
Școala Gimnazială „Veronica Micle”

Concursul a avut 3 secţiuni:
Secțiunea 1 - Creație literară – s-a concurat individual pe categorii de vârste
Secțiunea 2 - Interpretare muzicală – s-a concurat individual pe categorii de vârste
Secțiunea 3 - Lucru în echipă - Abilitați practice - s-a concurat pe echipe mixte formate din 4 copii.

În cadrul primei secțiuni - Compoziții Literare s-a concurat individual iar participanții sunt invitați să-și dea frâu liber imaginației creând compoziții literare cât mai originale, iar titlul extras în ziua concusului a fost ”Dacă aș zbura… ”
Secțiunea interpretare muzicală a presupus interpretarea a două melodii: una de muzică populară românească și una de muzică ușoară. Ambele melodii sunt alese de participanți.
Secţiunea Lucru în echipă - Abilităţi practice este una inovatoare deoarece a presupus formarea de echipe, care vor lucra împreună pentru a îndeplini sarcina primită în concurs. Echipele au fost formate din patru participanți, care au lucrat împreună. În cadrul acestei secțiuni s-au punctat de către juriu abilitățile practice ale echipei, dar și implicarea în mod egal a participanţilor, împărţirea sarcinilor, lucrul în echipă, colaborarea între membrii echipei. Proba extrasă în ziua olimpiadei a fost „Realizarea unei vestimentații din materiale reciclabile„.

Fiecare secţiune de concurs a avut o comisie de jurizare formată din câte doi specialişti în domeniile de referinţă (literar, artă muzicală şi arte plastice). La secțiunea Compoziție Literară juriul a fost format din: D-na Prof. Daniela Bahrin si D-na Prof. Elena Popa. Iar comisia de supraveghere a fost condusă de D-na Petronela Chiriac.
Participanții din cadrul secțiunii „Interpretare Muzicală„ au fost jurizați de D-na Dirijor Dr. Daniela Doroșincă și D-na Prof. Carmen Mihaela Pelin.
Cea de-a treia secțiune „Abilități practice-Lucru în echipă” a fost jurizată de: D-na Prof. Nicoleta Șurubaru-Bida și D-na Prof. Rodica Chipriean.

Câştigătorii premiului I la secţiuniea Compoziție Literară au fost:
- Giulia-Maria Bargan, 12 ani, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”
-Narcisa Marlena Moșneguțu , 15 ani, Centrul de Servicii Sociale Bucium
Câştigătorii premiului I la secţiunea Interpretare muzicală au fost:
-Ana Maria Cotea , 10 ani, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”
-Delia Radu , 16 ani, Centrul de Servicii Sociale Bucium

A fost acordat un Premiu Special, la Secţiunea Interpretare muzicală, elevei Eliana Agafiței, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza”, pentru o reprezentație deosebită.
Câştigătorii premiului I la secţiunea Abilităţi practice – Lucru în echipă au fost:
- Geanina Iacob, Gabriel Tătărușanu, Denisa Simerea, Gabriela Balan, Școala Gimnazială „Veronica Micle”
- Elena Ștefan, Menter Malina, Ana Maria Cotea, Giulia Maria Bargan - Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”

Mulțumim și adresăm FELICITARI tuturor participanților la olimpiadă, membrilor juriului și îndrumătorilor.