Newsletter Noiembrie 2023 - Centrul de zi pentru copii Mia Casa Inculeț

În luna noiembrie, Centrul de zi pentru copii Mia Casa Înculeț al Fundației Solidaritate și Speranță a acordat o atenție deosebită copiilor, oferindu-le sprijin atât în desfășurarea activităților școlare, extrașcolare cât și în cadrul ședințelor de consiliere. Au desfășurat activități de terapie ocupațională:

Arta culinară

• Copiii au preparat gogoși și tort pentru sărbătoriții lunii (Larisa și Donato).

Art-terapie

• Copiii au învățat cântece și dansuri.

Autogospodărire

• Menținerea curățeniei în centru și înafară sa.

Cerc de lectură Filmulețe educative (“Soul”)

Povești terapeutice (Fetița din fața vitrinei-poveste despre frustrare; Cum domolim mania)

Activități sportive și recreative Ședințe de consiliere de grup și individuale

Ședințe individuale cu copiii Ședințe individuale cu părinții

3 sesiuni de consiliere psihologică de grup:

• Orientare și consiliere școlară -“ Chestionar privind orientarea școlară” . (17.11.2023)- În cadrul acestei activități, copiii au descoperit punctele lor forte, interesele lor, cât și meseriile potrivite.
  • Consiliere de grup- “Jurnalul recunoștinței” (03.11.2023)– În cadrul consilierii de grup am descoperit fiecare dintre noi lucrurile pentru care suntem recunoscători, cât și puterea pe care o are recunoștința în viața noastră, dar și asupra bunăstării
  • Educație pentru sănătate- Ce este răceala și cum o prevenim? (24.11.2023) Prin intermediul unui joc pe echipe, copiii au aflat informații despre răceală dar și moduri eficiente prin care o putem preveni.