Masă pascală cu ajutorul Centrului de Asistență Socială și Îngrijire la Domiciliu Sfântul Mina

Simbol al dragostei creştine, masa pascală a 25 de vârstnici a fost mai plină de căldură prin aportul Centrului de Asistență Socială și Îngrijire la Domiciliu Sfântul Mina, din cadrul Fundației Solidaritate și Speranță. Cu această ocazie, beneficiarii au primit vizita angajaților și voluntarilor centrului, care le-au oferit pachete cu diverse alimente.

Tot în cursul lunii aprilie, unii dintre beneficiarii serviciilor amintite și-au exprimat dorința de primenire spirituală, iar angajații Fundației i-au susținut în acest demers, înlesnind legătura cu preoții lor duhovnici.
Deasemenea, pe parcursul acestei luni au avut loc două evenimente la care au participat beneficiari ai Centrului Sfântul Mina. În data de 02.04.2015, la Mitropolia Iași s-a desfășurat concertul pascal „În căutarea luminii”, susținut de mai multe coruri religioase. Pe data de 27.04.2015 a avut loc serata duhovnicească cu tema „Iertarea”, unde invitat special a fost Părintele Laurențiu Lavrentie de la Mănăstirea Agapia din Neamț.

Totodată, în acestă lună au fost rezolvate două situații sociale la care s-a lucrat mai multe luni. În data de 01 aprilie, Centrul Sfântul Mina a facilitat, unei beneficiare, o intervenție chirurgicală gratuită, prin colaborare cu Spitalul Providența din Iași. Astfel, persoana, care era aproape nevăzătoare, a fost foarte încântată și emoționată, când a reușit să distingă chipurile.

O altă realizare a centrului a fost și sprijinirea unei persoane în vârstă a cărei locuință a fost distrusă de un incendiu. Centrul Sfântul Mina, în colaborare cu Biroul de Asistență Socială Diaconia, a pus la dispoziția persoanei afectate un modul, spre folosință.

Pe parcursul lunii aprilie, Centrul Sfântul Mina a oferit servicii de îngrijire la domiciliu pentru un număr de 51 beneficiari, persoane vârstnice şi persoane cu boli cronice invalidante.

Galerie foto

DSCN1076-7462.jpg