Luna martie a adus pentru beneficiarii programelor Centrului de zi pentru copii Sfânta Marina multe activități atât educative cât și de extra-școlare, jocuri interactive având ca obiectiv dezvoltarea limbajului şi vocabularului copiilor.
Astfel, copiii beneficiari au început luna martie dăruind mărţişoare angajaţilor din cadrul Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă Iași.

Participare comisie ONG

Luna martie, a adus pentru copiii beneficiari un curs de nutriție și prezentări educative pentru o alimentație sănătoasă susținut de voluntarele Centrului de zi, Ciobanu Ionela Mădălina și Gheorghiu Alexandra și care s-a intitulat ” Educaţie pentru o alimentaţie sănătoasă.”
-3 martie prezentarea generală ” Educaţie pentru o alimentaţie sănătoasă.”
-10 martie - Despre sănătate, alimentație și fructe
-13 martie – Beneficiile fructelor și legumelor pentru o viață sănătoasă
-17 martie – Sesiunea de recapitulare și discuții libere despre temele anterioare
-20 și 23 martie – Apa, elementul vieții
-30 martie – Despre beneficiile sucului natural
-31 martie – Ceaiul, beneficii și tratament în diverse afecțiuni

În data de 3 martie, copiii beneficiari au fost vizitați de către reporterii TV Trinitas București care, au interacționat cu ei, le-au ascultat poveștile și le-au realizat un mic reportaj pentru a le putea afla și alții poveștile lor deosebite.
În data de 4 martie d-ra Bărbieru Alina le-a susținut o lecție deschisă avînd ca temă : ”Mărţişorul..legendă...tradiţie!”
În data de 5 martie, copiii au beneficiat de o lecție deschisă având drept temă ”Despre bune maniere și salut!”
Tot în această zi copiii au fost vizitați de către susținătoarea și prietena lor, d-na Dana Burlacu Visternicu, ambassador Food Revolution Community și Food Blogger la ”Prăjiturici și alte dulciuri” însoțită de către d-ra Roxana Ichim. Vizita a avut și scopul  În cadrul acestei vizite au avut loc discuţii şi propuneri iniţiale cu privire la viitorul eveniment care va avea loc în data de 15 mai 2015 în cadrul ”Food revolution day cu Jamie Oliver”.

În cadrul zilelor Asistenței  Sociale, în data de 9 Martie, s-a participat la Workshop-ul cu titlul Promovarea demnităţii şi valorii oamenilor, care a avut loc  la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae –Iaşi, cu prilejul Zilele Asistenţei Sociale.
În data de 10 martie, s-a participat la Workshop-ul cu titlul ”Promovarea demnităţii şi valorii oamenilor”, cu ocazia deschiderii zilelor Asistenţei Sociale. Evenimentul a avut loc la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, în Aula Mihai Eminescu.
În data de 11 martie, copiii au beneficiat de o lecție deschisă cu tema ” Despre igienă şi folosirea în mod adecvat a toaletei”.
Ziua de 12 martie, fiind declarată Ziua Internaţională a Cititului cu Voce Tare, a adus copiilor beneficiari multe lecții interective și educative pe această temă: au  ascultat poveşti, au desenat și au exersat multe lecții de citit și intonat poezii cu voce tare.
În data de 16 martie, copiii au beneficiat de atelierul de desen ”Colorăm şi anunţăm sosirea primăverii!”
În data de 17 martie, copiii au beneficiat de o lecție deschisă având drept temă principală calităţile oamenilor, calităţile copiilor şi dezvoltarea acestor calităţi în mod armonios pentru o dezvoltare personală eficientă.
Tot în data de 17 martie, s-a participat la Gala Naţională de Excelență în Asistență Socială care a avut loc la București. De o surpriză frumoasă a avut parte Coordonatorul Centrului de zi Sfânta Marina, asistent social Lucian Isaicu care a fost nominalizat și a primit în cadrul Galei ”Premiul național pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului pentru anul 2014” (http://gala.cnasr.ro/index.pl/castigatori_ro)
În data de 17 martie, copiii au beneficiat de ora de poveşti ”Cei trei ursuleţi, Cei doi fraţi”.(pentru grupul de copii din clasele 0-III) În cadrul acestei ore au avut loc discuţii libere despre poveştile prezentate și au învăţat Ce înseamnă lucrul în echipă?, copiii realizând un desen (în echipă) pe baza evenimentelor din povestea Cei trei ursuleţi.
În data de 19 martie s-a participat la evenimentul „UP WITH DOWN”, organizat de către Fundația „Star of Hope” România împreună cu Asociația „Renașterea Speranței”, în cadrul Campaniei de susținere a Persoanelor cu Sindrom Down.
În data de 21 martie împreună cu colegii de la Fundaţia Solidaritate şi Speranţă s-a participat la "Marșul pentru viață 2015".
În data de 26 martie împreună cu colegii de la Fundaţia Solidaritate şi Speranţă s-a participat la deschiderea proiectului Investeşte în oameni - ”Oportunităţi de ocupare în mediul rural” cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În data de 27 martie s-a participat la "Evenimentul de informare pentru combaterea discriminarii pe criterii de gen"! organizat de către Asociația Filantropica "Trup și Suflet" Iași.
În data de 30 martie s-a participat la seminarul cu tema ”Dificultățile integrării femeilor pe piața muncii. De la violență domestică la discriminare” organizat de către Fundația Filocalia în cadrul Proiectului ”FEMINTEGRA – Integrarea profesională, socială și personală a femeilor dezavantajate prin inserția pe piața muncii”.
În data de 31 martie s-a participat la deschiderea oficială a proiectului „Celebrarea Multiculturalității - Aici și Acum” organizat de către Asociația Iubire și Încredere din Iași implementat în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” finanţat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

27 martie 2015

-participare împreună cu Coord. centru Lucian Isaicu Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni! Să creăm pentru toţi aceleaşi şanse....
-temă grup cl. 0-IV, V VIII- pe două grupe proiect de promovare a oraşului Iaşi.

Scopul acestei teme este a implica copii, inferent de sex, vârstă, temperament în activităţi de grup, pentru a iniţia şi dezvolta anumite abilităţi de socializare, comunicare, munca în echipă etc...
- vizita studenţilor din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, master Analize şi strategii de marketing
- Copii au făcut cunoştinţă cu ei, au desenat cuvintele Suflet pe portativ, au primit banane şi dulciuri.

Galerie foto

cz1-9205.jpg