Conferință de presă închidere proiect “Solidaritate şi speranţă pentru bătrâni!

Vineri,  28 octombrie 2016, ora 13, la sediul din Iaşi, str.Costache Negri nr. 48, etaj 2, a avut loc conferința de încheiere a proiectului “Solidaritate şi speranţă pentru bătrâni!”

Proiectul  finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi a fost implementat în perioada iulie- octombrie 2016 de către Fundația Solidaritate și Speranță .

Scopul  proiectului “Solidaritate şi speranţă pentru bătrâni!” a fost oferirea de servicii integrate pentru 30 persoane vârstnice defavorizate din Municipiul şi judeţul Iaşi în vederea prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterea calităţii vieţii în societate.

Obiective specifice :

- Creşterea calităţii vieţii pentru 30 de persoane vârstnice defavorizate  cu vârsta cuprinsă între 60-80 ani din judetul Iaşi  (municipiu şi alte localităţi din judeţ);

- Integrare/reintegrare socială  şi îmbătrânire activă pentru 30 persoane vârstnice defavorizate din judeţul Iaşi  (municipiu şi alte localităţi din judeţ);

- Sensibilizarea opiniei publice cu privire la problemele cu care se confruntă grupul vulnerabil vizat în proiect.

Principalele activităţi ale  proiectului:

1. Consiliere psihologică individuală şi de grup pentru beneficiari;
  2. Discuţii interactive pe diverse teme, de interes pentru vârstnici;
  3. Oferirea de pachete cu alimente de bază;
  4. Activităţi de petrecere a timpului liber;
  5.  Program cultural şi activităţi între generaţii cu copii şi elevi;
  6. Activităţi de recreere în aer liber.

Proiect cofinanțat de Consiliul Judeţean Iasi.

Solicitant: FUNDAŢIA SOLIDARITATE ŞI SPERANŢĂ

Contract nr.18445/2016