Comunicat de presă

Dezbaterea publică "Abandonul școlar: de la constientizare la soluții administrative" - 17.05.2016

În data de, 17.05.2016, în Sala Mare a Primăriei Muncipiului Iași, a avut loc dezbaterea publică "Abandonul școlar: de la conștientizare la soluții administrative", organizată de catre Fundatia Solidaritate și Speranțăin parteneriat cu Primaria Municipiului Iași și Acmado Group.

Acesta este printre primele evenimente ale Festivalului Internațional al Educației, abordand o tematică actuală, de interes pentru comunitatea ieșeană. Invitații la eveniment au fost aleși din diverse instituții active în domeniul educației pentru a oferi publicului perspective diverse asupra acțiunilor ce se realizează pe aceasta temă.

Au luat cuvantul: Parintele Mihai Eduard Doroșincă - Director Executiv al Fundației Solidaritate și Speranță; Domnul Mihai Chirica - Primarul Municipiului Iași; Domnul Victor Negrescu – Parlamentar European; Domnul Victor Poede - Sef Serviciu relații comunitare și politici publice, Primăria Iași; Prof. Univ. Dr. Laurentiu Soitu - Departamentul de Știinte ale Educației, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza"; Preot Dr. Prof . Bogdan Racu - Inspector Învătamânt și Cateheza, Sector Invatamant, Arhiepiscopia Iașilor, Mitropolia Moldovei și Bucovinei; Domnul Petru Movila – Deputat; Prof. Mihaela Mariana Tura - Inspector Școlar, Inspectoratul Școlar Judetean Iași; Dr. Alina Botezat - Cercetator, Institutul de Cercetari Economice și Sociale Ghe. Zane, Academia Română, Filiala Iași etc.

La dezbatere au fost prezenți reprezentanți ai administrației publice locale și judetene, ai instituțiilor de învatamant preuniversitar și universitar și ai societății civile.  Ideile desprinse din dezbaterea de astazi vor fi preluate de Fundația Solidaritate și Sperantă în viitoarele proiecte.

Evenimentul s-a desfașurat in cadrul etapei de continuitate și sustenabilitate a proiectului „Credem în viitorul tău! – Prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii în rândul copiilor șii tinerilor cu domiciliul în foste zone industrializate din regiunea de Nord-Est si Sud-Est”, POSDRU/181/2.2/S/153962, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară nr. 2 “Corelarea învaţării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, DMI 2.2 “Prevenirea șii corectarea părăsirii timpurii a școlii”.