Luna iunie a fost prima lună în care s-a început evaluarea competențelor profesionale, în cadrul proiectului ”Oportunități de ocupare în mediul rural”. Meseriile în care s-au evaluat și certificat persoane din grupul țintă din satul Căuești, județul Iași, au fost meseria de lucrător în comerț, bucătar și brutar. Astfel 19 persoane au obținut în baza cunoștiințelor în aceste meserii, o diplomă de calificare recunoscută și certificată de Autoritatea Națională pentru Calificări (CNFPA), în România și Uniunea Europeană.
     În perioada următoare vor fi certificate persoane și în meseria de cofetar, patiser, instalator instalații tehnico – sanitare și de gaze dar si operator la fabricarea produselor făinoase.
     Întâlniri cu beneficiarii din zonele rurale, în vederea selecției acestora pentru introducerea în grupele necesare începerii cursurilor de formare profesională din cadrul proiectului ”Oportunități de ocupare în mediul rural”, au loc permanent, accesul fiind gratuit.
     De la implementarea proiectului și până în luna iunie inclusiv, 143 de persoane au beneficiat gratuit de servicii de mediere a muncii, au învățat să-și facă un Curriculum Vitae și cum să participe cu succes la un interviu cu un potential angajator.

Activități desfășurate în cadrul proiectului ”Oportunități de ocupare în mediul rural”, implementat de Fundația Solidaritate și Speranță din Iași în parteneriat cu Ascociația Pro Est din Piatra Neamț și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, domeniul major de intervenție 5.2 ”Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor în cee ace privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea fortei de muncă”.